Maj 2010

Nye emner i Berlin

Foråret er kommet til Berlin og salget går generelt meget stærkt i Berlin netop nu. Flere af vores kunder har imidlertid oplevet, at det går lidt for hurtigt – at de ikke nåede at få den lejlighed, de egentlig have udset sig. Vi tager stigningen i salget som et udtryk for, at de emner, vi udsøger os og kan tilbyde, hænger fornuftigt sammen, hvad angår pris, kvalitet og beliggenhed. Den øgede efterspørgsel har naturligvis medført et behov for flere emner hos os. Vi har derfor brugt tid på at finde nye potentielle samarbejdspartnere, der kan tilbyde de emner og levere den kvalitet i samarbejdet med os og vores kunder, som vi kræver.

Vi vil her benytte lejligheden til at takke for den tålmodighed og tillid vores kunder har vist os i ventetiden.

De nye emner vil blive præsenteret i en særudgave af vores newsletter i juni samt naturligvis på vores webside under ejendomme.

Officiel rapport over boligmarkedet i Berlin

GSW er en af Berlins absolut største spillere på boligmarkedet. Firmaet blev grundlagt i 1924 og administrerer i dag ca. 70.000 boliger i Berlin. ConnectGermany modtager ugentlige oversigter over frie lejligheder til salg fra GSW.

Hvert år udarbejder GSW i samarbejde med CB Richard Ellis und GfK Geomarketing (CBRE) en rapport over udviklingen og trends på boligmarkedet. Rapporten for 2010 fastslår, at boligmarkedet i Berlin har været krisefast. På trods af finanskrise i Europa, er priser og efterspørgsel på boliger steget i Berlin – dette gælder specielt i det tidligere Østberlin.

Rapporten fastslår (sammenfatning):

  • Stigende efterspørgsel efter kvalitetslejligheder med god beliggenhed
  • Tendens til knaphed og højere priser for boliger i Berlin
  • Kraftig prisstigning i centrum af Berlin
  • Det er stadig muligt at finde billige lejligheder i yderkanterne af Berlin og i dele af Vestberlin
  • Investorernes krav til boligkvalitet er stigende
  • Den gennemsnitlige lejepris er steget med 4,5%

Cyklus for ejerlejligheder og ejendomme fordelt på områder

Kilde: GSW og CBRE
Udvikling i lejlighedspriser i Berlin, 2009

Figuren til højre illustrerer prisudviklingen i Berlin for ejerlejligheder og ejendomme. Bydele placeret til venstre i figuren, f.eks. Lichtenberg og Mitte skønnes på vej mod prisstigning, længere oppe af kurven er dette sket. Det gælder fx for Friedrichshain. Bydelene til højre for toppen forventes at falde til et lavpunkt, hvorefter en stigning må forventes. Det skal understreges, at der selvfølgelig er tale om en gennemsnitsbetragtning.

Aktuel prisudvikling for ejerlejligheder

Tabellen nedenfor viser hvor meget en lejlighed er steget i løbet af 2009. Desuden indikeres med en pil i hvilken retning trenden forventes at blive i 2010.

Bydel Ændring i % Tendens
Charlottenburg-Wilmersdorf -2,2%
Friedrichshain-Kreuzberg +7,8%
Lichtenberg +7,1%
Marzahn-Hellersdorf -0,4%
Mitte +13,7%
Neukölln -5,1%
Pankow* +5,2%
Reinickendorf -1,0%
Spandau -1,9%
Steglitz-Zehlendorf -8,3%
Tempelhof-Schöneberg +0,2%
Treptow-Köpenick -6,6%
Berlin (Gennemsnit) +2,8%
*) Prenzlauer Berg er en del af Pankow
Kilde: GSW og CBRE


Lejlighed i Berlin – Vi samler alle trådene før, under og efter boligkøbet

ConnectGermany glæder sig over et meget vellykket arrangement d. 21. april 2010 i forbindelse med Parasollens seminar for feriefonde i Danmark.

Tak til vores mange eksisterende kunder, som kiggede forbi på vores stand, og velkommen til de nye interessenter, som vi fik mulighed for at møde.

ConnectGermany er den eneste virksomhed, der er specielt tilpasset til feriefonde og firmaer der ønsker at købe lejlighed i Berlin. Vi vejleder og hjælper ikke bare gennem søge- og købsprocessen, men i særdeleshed også efter købet. Det betyder, at vi er med under hele apteringsprocessen og hjælper med al kommunikation og kontakt. Vi går med hele vejen og sikrer, at det bliver en positiv oplevelse uden uforudsete problemer at købe lejlighed i Berlin. Det er en naturlig del af vores arbejde og derfor også helt uden meromkostninger for vores kunder.

Bestil et informationsmøde

Vi holder uforpligtende informationsmøder på din adresse. Her informerer vi om køb af bolig i Berlin gennem os. På mødet vil vi også gerne præsentere emner fra vores professionelle og udvalgte udbydere i Berlin, ligesom du selvfølgelig har mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have. Ønsker du at booke et uforpligtende møde så klik her: Informationsmøde eller kontakt os pr. telefon.

Spændende adresser i Berlin

Ca. 70% af Berlins historiske Mitte blev ødelagt under 2. verdenskrig. Om det er årsag til den enorme kreativitet, der i dag findes i bydelen Mitte, skal være usagt. Faktum er imidlertid, at der i det område lever et utal af kunstgårde – både officielle og mindre officielle. Vi bringer her et lille udpluk af de spændende adresser, som vi kan anbefale at udforske nærmere, og ønsker alle vores læsere nogle rigtig gode timer rundt i Berlins historiske Mitte i løbet af sommeren.

Mest kendt er nok ”die hackeschen Höfe” ved Sophienstr. De består af et stort kompleks af baggårde med caféer, arbejdende værksteder og butikker. På berlin.de gives en beskrivelse med fotos af denne seværdighed.

Kunsthaus Tacheles er en meget besøgt Kunst- og Kulturinstitution. Du finder den i Oranienburgerstr. 54. Læs mere på www.tacheles.de.

KW Kunstwerke i den gamle margarinefabrik i Auguststr. 69 er ligeledes en af de større og mere kendte adresser for kunst og kultur. På Berlins officielle webside berlin.de gives en udmærket information om institutionen, der både henvender sig til kunstinteresserede og turister.

Udover disse findes et meget stort antal uofficielle kunstadresser. Fælles for dem er, at de ikke gør meget væsen af sig set fra gaden. Hold øjne og øre åbne – et flag, et lille skilt eller en åben port giver et tip. Alle er velkomne til at træde ind i disse spændende og historiske baggårde. Mottoet blandt de udøvende kunstnere er, at dem, vi gerne vil have besøg af, finder vejen til os.

Et af de lidt mere uofficielle steder finder man i Rosenthaler Str. 39. Huset var i sin tid var ejet af en jødisk købmand og rummede en tekstilfabrik samt en børstefabrik. Børstefabrikken var ejet af den jødiske forretningsmand Otto Weidt. Gennem en stor del af 2. verdenskrig eksisterede hans fabrik, og det lykkes ham at beskytte et stort antal jødiske landsmænd mod deportationer, da han ikke kunne undvære deres arbejdskraft (Han ansatte i øvrigt langt flere, end der var behov for). Fabrikken fik lov til at leve under nazismen, da de fremstillede børster til de tyske soldater. I dag er her indrettet et lille museum, som fortæller en både spændende og rørende historie…

Baggårdsmiljøet i Rosenthaler Str. 39 vrimler med installationskunst, caféer, gallerier samt lokale og internationale kunstnere. Det kan varmt anbefales at lægget et par timer ind her.

 
 
.