Østrig

… som investeringsområde

Østrig er en republik i Centraleuropa med 9 forbundsstater og ca. 8,5 millioner indbyggere. Hovedsproget er tysk. Hovedstaden er Wien med knap 2 millioner indbyggere. Landet er placeret midt i Europa og omkranses af Tyskland, Schweiz, Lichtenstein, Italien, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien og Ungarn.
Søger man fast ejendom i Østrig som investering, er der masser at vælge mellem – et hus på landet, en bolig i Alperne eller en ejerlejlighed i byen. Generelt har prisudviklingen de seneste år været positiv i Østrig – ikke kun i Wien. I følge Bank Austrias konjunkturrapport befinder den østrigske økonomi sig fortsat i positiv udvikling, købelysten er stigende, arbejdsmarkedet er stabilt og inflationen er lav.

… som ferieland

Østrig er det oplagte rejsemål for kør-selv-ferie. Her møder du konstant imponerende natur, som bare må fotograferes. Og gæstfrihed og hygge fra den lokale befolkning. Nogle af de kendteste områder, som både lokker med wild-life ferie sommer som vinter, er Alperne, Kärnten, Salzburgerland og Tyrol. Her kan du dyrke alt fra alpin skisport, mountainbiking, rappelling og rafting til paragliding og tage på hyggelige vandreture. Sidst men ikke mindst bør du besøge den pragtfulde gamle kejserby Wien, som ligger smukt ved floden Donau.
Her kan du udover spændende kultur og historie forkæle dine smagssanser med den verdenskendte chokoladetærte, Sachertorte, eller selvfølgelig wienerschnitzlen på en af de mange gode restauranter.

Kulturelt er Østrig hjemland for blandt andet Mozart, Haydn, Schubert og Strauss, som på smukkeste vis kan opleves i netop Wien. Men pas på for Wien er vanedannende med sine imponerende barokke bygninger, Schönbrunn, Den Spanske Rideskole, og en smeltedigel af nord- og sydeuropæisk kultur og charme.