Polen

… som investeringsområde

Polen er det 6. største land i Europa og er 8 gange større end Danmark. Klimaet minder om det danske, dog er somrene ofte varmere og vintrene ofte koldere. I 1989 brød det kommunistiske styre sammen, og året betegnes af flere som år 0 for landet, hvor det overgik fra at tilhøre Østeuropa til i dag at tilhøre Centraleuropa.
Polen er i dag et af de europæiske lande, der virkelig udvikler sig med stormskridt – både mentalt og økonomisk. Med lave omkostninger, et godt erhvervsklima og kvalificeret arbejdskraft betragtes Polen i dag af flere danske institutioner som et attraktivt investeringsland.

… som ferieland

Ved kysterne mod nord afløser stejle klipper og hvide sandstrande hinanden. I baglandet finder man bakker, høje og dale i kombination med naturparker, søer og marskland, som gør Polen til et foretrukkent land for lystsejlere. Desuden findes der kæmpe naturskove og jagtområder. I den sydlige del af Polen findes højland med vidtstrakte muligheder for vandreture, mountainbiking og skisport.
Landets hovedstad er Warszawa med ca. 1,7 millioner indbyggere. Warszawa er en storby med alt, hvad dertil hører: Stormfuld historie, smukke bygninger, lækre forretninger og et fantastisk restaurant- og natteliv.