Foredrag og oplæg

Mine foredrag og oplæg henvender sig og efterspørges både til folkeskoler, gymnasier, universiteter, erhvervshuse og virksomheder.

Lige nu udbyder jeg 4 forskellige foredrag. Fælles for alle 4 foredrag er, at de kan justeres både i forhold til længde og indhold, så de passer ind i netop den temaramme og til den målgruppe, som du arbejder med.

Jeg brænder så meget for at bringe tysk og Tyskland tættere på og gøre det hele mere nærværende og meningsfyldt. Jeg har derfor skruet prisen helt i bund, så alle burde kunne være med. Samler du 2 ens foredrag på samme dag og sted, kan jeg ydermere give en samlet rabat. Kontakt mig for et uforpligtende tilbud. Jeg er ret sikker på, at vi kan blive enige om en pris.

Kulturel intelligens gør livet sjovere

 • Om sprog, markedskommunikation og kulturforståelse

I dette oplæg får du i et praksisnært og i et let-forståeligt sprog individuelt tilpasset oplæg, som passer ind i den temaramme, som I pt arbejder med indenfor tysk og kulturforståelse.

Jeg fortæller bl.a. om

 • Hvem er vores store nabo mod syd?
  • Generelt og internt
  • Øst og Vest 
 • Er det overhovedet nødvendigt at kunne tale tysk i Tyskland?
 • Og skal det være flydende?
 • Hvad er mine (gode) grunde til tysk og erfaringer med interkulturel kompetence

Med dette oplæg har du mulighed for at give dine elever, kursister eller medarbejdere et (andet) indblik i den tyske – verden, som åbner sig lige for fødderne af os.

Fra passion til passion med penge
– en iværksætterhistorie

Som indehaver af ConnectGermany fortæller jeg om mine ca. 20 års erfaring med at arbejde i interkulturelle sammenhænge i Tyskland og øvrige europæiske lande.

Med en baggrund som cand. mag. i tysk og internationale forhold fra Aalborg Universitet fortæller jeg i mit oplæg ”Fra passion til passion med penge” om den ulige vej, jeg har gået – fra som nyuddannet med stor passion for og lyst til at arbejde med tysk og Tyskland til reelt at få skabt en levevej baseret på min passion.

Under overskriften fra passion til passion med penge, tager jeg dig med på en rejse på tværs af forskellige kulturer, brancher, forretningsgange og metoder. Det bliver en historie om øjenåbnere og ideudvikling. Og jeg vil give dig et konkret indblik i omsætning af teori til praksis – og alt det, der ligger derimellem!

Foredraget kommer også til at handle om mine erfaringer med at arbejde i Tyskland, Østrig, Polen, om en kvindes udfordringer i en ”mandebranche”, etableringen af egen virksomhed, og ikke mindst det, at man ikke altid – trods gode intentioner og målrettethed kan (og bør) forudse, hvordan (karriere-) vejen vil forme sig.

Er vi mere tyske, end vi går og tror?

Når vi snakker om det tyske sprog og Tyskland går det ofte på forskellene mellem Danmark og Tyskland. Og dem skal vi bestemt heller ikke forklejne. Men hvordan ser det (også) ud med lighederne? Er vi måske mere tyske, end vi går og tror?

Med mit nye skræddersyede foredrag til undervisningsbranchen – fra folkeskolen til universiteterne – vil jeg gerne bidrage til at skabe et nyt Tysklandsbillede i Danmark. Et reelt, nutidigt og retvisende. Tyskland er så meget mere end Autobahn, Grammatik og 2. verdenskrig.

Jeg synes, vi skal bringe Tyskland tættere på Danmark og fremme de dyrebare sprog, som styrker kulturforståelse og skaber vækst for Danmark. Vi skal fortælle de mange gode historier. Og vi skal både kigge på forskelle og ligheder – kulturelt og sprogligt!

Jeg vil gerne gå forrest. Jeg tager udgangspunkt i min personlige og endda lidt paradokse historie. Jeg inviterer dig indenfor i mit univers med tysk, mine kriser, fejl og succeshistorier.

Lad os tænke lidt ud af boksen.

I dette oplæg får du:

 • Ærlige historier (gode, dårlige, sjove) fra mine mangeårige erfaringer med egen virksomhed på tyske marked
 • Indblik i tysk sprog og kultur – forskelle og ligheder
 • Helt konkrete bud på, hvordan vi kan gøre tysk/Tyskland mere nærværende, tydeligt og dermed meningsgivende

Bliv den foretrukne samarbejdspartner i Tyskland!

Vil du stille skarpt på dine forretningsmuligheder i Tyskland, og den særlige kultur og struktur, der kendetegner markedet? Dette oplæg henvender sig primært til Erhvervshuse, erhvervsorganinsationer og netværk.

På baggrund af mine mangeårige erfaringer med egen virksomhed på det tyske marked og et utal af forretningssituationer i det tysksprogede område, zoomer jeg ind på

 Hvem er vores store nabo mod syd?

 • Et indblik i tysk kultur og struktur

Hvordan var min vej ind på det tyske marked?

 • Inspiration og ærlige historier om bump, kriser og erfaringer fra mine mange år med egen virksomhed på tyske marked

Hvorledes kan du lidt hurtigere kan blive den foretrukne samarbejdspartner i Tyskland?

 • Jeg giver dig på baggrund af mine erfaringer helt konkrete tip, som du kan bruge med det samme, og måske skyde genvej til det tyske marked

Du går fra dette oplæg med en værktøjskasse, som du kan gøre bug af med det samme og måske skyde genvej til det tyske marked.

Fandt du ikke lige det, du søgte?

Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis du har et helt særligt ønske om et oplæg eller foredrag. Blot send mig en besked her eller en mail: hanne.dalgaard@connectgermany.dk.