Tyskland

… som investeringsområde

Den tyske forbundsrepublik er den 3. største økonomi på verdensplan og den største økonomiske vækstmotor i EU. Europas folkerigeste land med cirka 83 millioner indbyggere er ’smørklatten’ i midten, der grænser op til ni andre europæiske lande.

Tyskland er en forbundsrepublik, som består af 16 delstater. Hovedstaden, Berlin, er med sine knap 3,5 mio. indbyggere Tysklands største by. Herefter følger Hamborg og München med henholdsvis ca. 1,8 og 1,3 mio. indbyggere.

Landet er kendetegnet ved høj arbejdsproduktivitet, førsteklasses infrastruktur, en stabil økonomi samt høj levestandard. Arbejdsløsheden er netop faldet til det laveste niveau siden genforeningen i 1990. Især har investeringer, det private forbrug samt det offentliges investeringer i infrastruktur vist sig at være potente.

Den finansielle stabilitet har fået mange både inden- og udenlandske investorer til at rette blikket mod det tyske ejendomsmarked, som er præget af stabile prisstigninger – ikke mindst omkring de store metropoler. Genforeningen af Øst- og Vesttyskland i 1990 har skabt ny udvikling og nyt potentiale – ikke mindst i den tyske hovedstad og i de øvrige østtyske storbyer.

Det tyske ejendomsmarked overvåges nøje af den tyske forbundsbank. Forbundsbanken melder om høj finansiel stabilitet og lav risiko for en prisboble på ejendomsmarkedet. Dette skyldes dels moderat kreditvækst og dels det konservative krav om høj andel af egenkapital. Det danske eksportråd overvåger ligeledes det tyske marked. De konkluderer, at markedet er kendetegnet ved stærke private og offentlige investeringer, lav arbejdsløshed og et stabilt privat forbrug.

… som ferieland

Tyskland er vores store, spændende nabo mod syd. Og så er det tæt på – nemt at komme til på cykel, i bil, med bus, tog eller fly. Forbered dig på et væld af indtryk og oplevelser – for krop og sjæl – og for folk i alle aldre. Fra kulturelle oplevelser på kunstmuseer i operahuse til fræk kabaret og underjordiske klubber. Historie i imponerende slotte og borge fra middelalderen. Kulinariske oplevelser, øl-, vin- og byfester samt romantik i smukke bindingsværkbyer, hvor gaderne blev anlagt længe inden Columbus satte sejl. WOW-oplevelser, variation og shopping i et fornuftigt prisleje, for slet ikke at nævne et utal af karnevaller, musikfestivaller, forlystelsesparker, koncerter, aktiviteter, badelande, wellness-tilbud, natur og cirka 2.500 julemarkeder. Kun få lande har haft så stor indflydelse på verdenshistorien som Tyskland. Landet er fødested og hjemland for Martin Luther, Albert Einstein og Karl Marx, Goethe, Beethoven, Brødrene Grimm og mange andre sværvægtere, der alle – hver på deres måde – har sat sit præg på menneskets historie.
Tænk på Hansestæderne, Reformationen, Hitler og Holocaust. Men også den trykte presse, aspirin, airbags, grammofonpladen, termokanden og juletræet samt naturligvis biler og teknologi på højt plan. Der kunne nævnes meget mere. Tysklands fortid er meget tilstede i nutiden – over alt hvor du går og står. Sæt dig for eksempel til rette i de romerske amfiteatre, sov i en af de mange middelalderborge eller gå langs resterne af Berlinmuren. Bedst af alt – Tyskland lukker aldrig ned. Turistbranchen har flair for helårsturisme, og selv i kystområderne er der aktiviteter året rundt. Dette giver sig blandt andet udslag i stadigt nye rekordår for Tysklands indenrigsturisme.